Om oss

Rollspelspodden är, så som namnet förklarar sig självt, en podcast om rollspel. Olika sorters rollspel, olika sätt att spela eller spelleda, rollspelskulturen, ja det finns mycket att prata om kring rollspel.

Vi vill erbjuda dig som lyssnare en diskussion, ett samtal, vänner emellan. Vänner som bjuder på sina awesome rollspelsäventyr, tips och erfarenheter som kanske kan ge lite nya infallsvinklar och lärdomar om vår älskade hobby rollspel.


Det började en random kväll...

när Ulas var som sedvanligt hemma hos Robin och Daniel i Umeå. De diskuterade rollspel så som de alltid brukade göra emellanåt allt rollspelande. Just den här kvällen kom Ulas på en idé.
"Vi borde spela in våra diskussioner i en podcast!", tyckte han.
De andra var osäkra och trodde att det skulle vara onödigt krånligt, så det blev inte mycket mer än så den kvällen.

Det var först våren 2013 när Ulas delgav denna händelse till Pauliina, nybliven mikrofonägare, som idén grodde ordentligt. Medan Pauliina arbetade med att få allt det tekniska att fungera så tog Ulas hand om att samla ihop personer och vara värd vid inspelningarna. Så följde en lång period av experimenterande, skratt och motgångar.

Från sommaren 2013 påbörjades inspelningarna i Sundsvall och varvades med avsnitt från Umeå-gänget. Våren 2014 när både Ulas och Pauliina skulle avsluta sina examen, och därmed hade fullt upp, fick podcasten gå i ide men fick sedan liv igen i slutet av sommaren.

När Pauliina flyttade från Sundsvall till Gotland så blev ön till podcastens naturliga utgångspunkt (och hur många gånger har Ulas sen tidigare inte hunnit dra historier om vad han varit med om med folk på ön?).

När Ulas sedan också flyttade från Sundsvall för nytt jobb i Nyköping så valde han efter ett tag att säga farväl till oss på podden. Men kvar blev basen på Gotland.

Fortsättning följer...

på sociala medier där ni kan hålla er uppdaterade om vad som händer och har chansen att påverka fortsättningen av historien:
Facebook
Twitter
Instagram